Osnovne informacije

10 km / 450 D+ (GOTRIM)

Tek je namenjen vsem, ki obožujete hiter tek in hkrati tistim, ki se prvič srečujete s trail tekom. 

Iskali smo stezice, ki bi bile dostopne vsakomur. Pohodnikom, družinam na sprehodu in nekoliko resnejšim rekreativcem. Ustvarili smo pot, ki smo jo poimenovali Goriški trimček ali GOTRIM. Popeljala vas bo ob reki Soči, skozi lep Solkan prav pod vznožje Škabriela kjer se lahko okrepčate pri pitniku, nadaljujete po nezahtevni lepi poti na Prevalo ter se po lepih stezicah s čudovitimi razgledi na Novo Gorico in Sabotin vrnete k reki Soči. Opravili boste 10 km lepe nezahtevne poti in v vas bodo ostali le lepi spomini.

Zagotavljamo vam, da boste z nasmehom na obrazu ob prihodu v cilj že razmišljali o GO3V v letu 2022.

V primeru omejitev s strani NIJZ -Covid-19 si pridružujemo pravico spremembe programa, kraja in izvedbe celotne prireditve.

O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni na naši spletni strani novice in v socialnih medijih.

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Datum: 11. september 2021

Ura: 9.30

Štart / cilj:
Kajak center Solkan, Nova Gorica
 

GO Trim

Proga

10km / 450 D+ (GOTRIM)

Štarta se v kajak centru Solkan. Od tod nadaljujete po pešpoti ob Soči pod železniški most, sledi vzpon po asfaltu do Solkana. Skozi center Solkananas oznake vodijo mimo cerkve in pod solkansko obvoznico proti Škabrijelu, kjer nas pod Škabrielom (pitnik) pričaka prva okrepćevalnica na 3,5 km.

Od tukaj nadaljujemo levo po lepi prečni poti do Prevale, kjer se za trenutek (200 metrov) proga združi s progo GO3V in GOULTRA, a že po 100 metrih teka po asfaltni cesti na prevali zavijemo levo na široko makadamsko pot, ki nas popelje mimo lepih razgledov na Sabotin do daljnovoda, od koder pa v lepem spustu pridemo v Solkan. Skozi center nadaljujemo v smeri pokopališča in železniškega mosta, kjer zavijemo ob reko Sočo in nadaljujemo do cilja v kajak centru Solkan.

Število okrepčevalnic: 1 + ciljna okrepčevalnica

Limit tekme : 2 uri 30 minut ( start ob 09.30/ cilj do 12.00 ure)

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno od 1.2.2021
do 30.06.2021
od 1.7.2021
do 4.09.2021
GOTRIM – 10  km 15,00 € 20,00 €

Prijave in plačila po 5.9. in na dan prireditve 11.9.2021 bodo možne, vendar ne zagotavljano darilnega paketa. Cena »last minute« prijavnine = 30,00 €

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:

*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 3,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2022
*prenos prijavnine na naše partnerske teke (S1 Corsa della Bora, Alpe Adria Ultra Trail, Podbrdo Trail Running Festival)

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 15.8.2021 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji . Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2022. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 4.9.2021.

Kategorije

  1. GOTRIM absolutno ženske / GO3V absolutno moški
  2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
Do 18 let 2004 in mlajši
18 do 35 let 2003 - 1986
36 do 50 let 1985 - 1971
51 let in več 1970 -

Obvezna oprema

za razdaljo 10 km

  • Štartna številka vedno na vidnem mestu
  • Posoda za vodo (camel bag, bottle, soft flask …) omogoča avtonomijo med 2 okrepčevalnicama
  • Mobilni telefon (delujoč, utišan)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitno dodatni opremi, ki lahko obsegajo gore-tex vetrovko, dolge hlače, rokavice, itd.

Splošni pogoji tekmovanja

1. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici Sava

2. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

3. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

4. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

5. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

6. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

7. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. Vsi energijski geli, tablice, čokoladice morajo biti označene s startno številko tekmovalca.

8. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…). V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

9. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

10. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

11. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno).

Kontakt


e-mail: info@go4trail.si
 

Prijava

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE