Osnovne informacije

GOTRIM na Sabotin 10km 640+

GO TRIM je namenjen vsem, ki obožujete kratke trail teke in hkrati vsem, ki se prvič srečujete s tem podvigom. Potrebna je primerna oprema in obutev, nekateri deli poti so strmejši, večina poti je ravninaska oz. večji del poti je v spuščanju proti ciljnji areni. Opravili boste 10 km poti. Pot nas bo popeljala čez novo brv prek prečudovite smaragdne reke Soče, po kolesarski poti in približno po 2,9 km se pot odcepi na planinsko pot na sam vrh Sabotina, delno kamnite poti, mimo kavern in muzeja 1. sv. vojne na prostem do okrepčevalnice s prečudovitim razgledom na Novo Gorico in Tržaški zaliv. Kamnita pot nas popelje po grebenu Sabotina do prečudovitih ruševin cerkvice sv. Valentina, ki so jo zgradili konec 14. stoletja. Tečemo mimo napisu "Naš Tito" do kolesarske poti v cilj. Zagotavljamo vam, da boste z nasmehom na obrazu ob prihodu v cilj čez najdaljšo brv v Sloveniji, ko vam občinstvo dobesedno aplavdira pod nogami.

Sledite novicam na naši spletni strani novice in v socialnih medijih, FB in INSTAGRAM.

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Štartamo v Soboto 9. November 2024 ob 10:30uri

Štart in cilj: Kajak center Solkan, Nova Gorica 

Lokacija:  https://goo.gl/maps/kjP8JxpWZcWqkpnZ6

 

Kajak Center Solkan

Proga

GOTRIM 10km 640+

Štartamo iz Kajak centra v Solkanu ob reki Soči, kjer zavijem ostro desno na najdaljšo brv v Sloveniji. Od tam tečemo po kolesarski stezi 2,9 km do razcepa na Sabotin. Prelepa singlca - kamnita pot nas vodi na vrh proti kavernam. Na poti gledamo prečudovito, smaragdno reko Sočo in razgled na sosednjo Sveto Goro. Pri koči pod vrhom nas pričaka okrepčevalnica. Še dva koraka in smo na vrhu Sabotina, ki nam ponudi edinstven razgled na Novo Gorico/Gorizia, okolico in Tržaški zaliv. Kamnita pot nas popelje po grebenu Sabotina do prečudovitih ruševin cerkvice sv. Valentina, ki so jo zgradili konec 14.stoletja. Cerkveni kopleks teritorjalno pripada obema državama. Skratka nadaljujemo v spust čez kamniti napis NAŠ TITO in že smo na poti proti brvi, kjer vidimo ciljni prostor in finiširamo po medaljo.

Število okrepčevalnic: 1 + ciljna okrepčevalnica

Limit tekme : 2 uri 30 minut. Start ob 10:30 in Cilj do 13:00 ure

 

 

 

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno

EARLY BIRD

od 1.1.2024
do 30.4.2024

LAST CHANCE

od 1.5.2024
 do 31.7.2024

REGULAR

od 1.8.2024
do 31.10.2024

START DAY

9.11.2024

 

GO TRIM na Sabotin – 10  km 25,00 € 30,00 € 35,00 €  50,00 €

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:
*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 5,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2025

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 31.10.2024 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji. Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2025. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 4.11.2024.

Skupinske prijave so možne s plačilom 25€ na tekmovalko/ca, cena velja do 31.10.2024! Minimalno število prijavljene skupine je 5 tekačev na poljudni razdalji. Prenesi razpredelnico za vnos tekačev!

Štartnina vključuje:

 • štartni darilni paket s promocijsko majico GO4Trail,
 • okrepčevalnice z raznovrstno hrano in pijačo, 
 • tuši in garderobe v ciljnem prostoru,
 • topel obrok v cilju,
 • medalja za vse, ki prečkajo ciljno črto,
 • zdravniška prva pomoč na določenih točkah ob progi in ves čas v cilju,
 • potrdilo o pretečeni razdalji, ki ga je mogoče prenesti s spleta,
 • časovne meritve, vmesni časi in rezultati, spremljanje v živo v ciljnji areni in preko spleta.

Kategorije

 1. GO TRIM na Sabotin absolutno ženske / GO TRIM na Sabotin absolutno moški
 2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
Do 18 let 2007 in mlajši
18 do 35 let 2006 - 1989
36 do 50 let 1988 - 1974
51 do 60 let  1973 - 1964
61 do 70 let 1963 - 1954
71 let in več 1953 in starejši

Obvezna oprema

za 10km razdaljo

 • Štartna številka vedno na vidnem mestu (spredaj na prsih, na nogi)
 • Posoda za vodo min. 500ml 
 • eko lonček - posodica za pijačo (na orepčevalnicah ne bomo imeli plastike)
 • Mobilni telefon (delujoč in utišan)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran ter upoštevate obvestila, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitni dodatni opremi kot je npr. vetrovka, dolge hlače, rokavice, kapa, itd...

Splošni pogoji tekmovanja

1. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici SAVA.

2. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

3. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

4. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

5. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

6. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

7. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. 

8. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…).  V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

9. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

10. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

11. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno) in spremebo poteka trase zaradi ovir povzročenih s strani neurj in drugih naravnih katasrof. 

Kontakt

Team GO4Trail

Kontakt: Darjo Trobec +38641502984
Več info na e-mail: info@go4trail.si


 

Seznam prijavljenih

Galerija fotografij

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE