Osnovne informacije

GO3V 28 km 1700+

Edinstvena trail izkušnja, ki jo ne spreminjamo skozi leta. Enostavno nepozabeno doživetje za izkušene trail navdušence, ki si želijo zahtevnega traila. Trasa objame vse tri Goriške vrhove Škabrijel, Sveto Goro in Sabotin na prav poseben način. Ponujamo vam čudovite poti z razgledi, prečkanje reke Soče z raftom, tek čez najdaljšo brvjo v Sloveniji in z naglavno svetilko vas trasa pelje skozi kaverno dolgo 280 m iz I. svetovne vojne. Vse to je zadosten razlog, da si kot izkušen trail tekač upate biti na tej izjemni jesenski dogodivščini okrog  Nove Gorice z ragledi in doživetji, ki vam bodo ostali za vedno! 

Tekma šteje 2 kvalifikacijski točki ITRA.

O vseh spremembah boste pravočasno obveščeni na naši spletni strani novice in FB-ju.  

Organizator:
Javni zavod za šport Nova Gorica
Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica

Štart:   Sobota 9. november 2024 ob 9:30 uri    

Zaključek merjenja časov: 17:00 uri   

Zapore: 14:30uri ( pred vstopom na raft)

Start / cilj  v Kajak centeru  Solkan - Nova Gorica 

Lokacija:  https://goo.gl/maps/kjP8JxpWZcWqkpnZ6

Tek skozi kaverne 1. Sv. vojne

Proga

GO3V 28 km 1700+

Go4trail - Go3V edinstvena proga vas popelje prek treh vrhov nad Novo Gorico!

Start v kajak centru v Solkanu. Proga poteka ob reki Soči pod mostovi, sledi vzpon po asfaltu do Solkana. Hitimo proti vrhu Škabrijela prii pitniku smo že na prvi vodni okrepčevalnici in zavijemo desno dol po makedamski poti. Oznake nas pripeljejo po stezi in asfaltni cesti do razpotje pri Vratcih, kjer zavijemo levo po jarkih, ti nas popeljejo na vrh Škabrijela 646 v.m. . Proga nadaljuje po grebenu Škabrijela. Sledi spust do ceste Nova Gorica – Lokve (Prevala), prečkamo krožišče ter napadalno nadaljujemo v hrib proti vrhu Svete gore. Po dobrih 300 metrih asfaltne poti zavijemo na MTB kolesarsko pot. Po kratkem vzponu prispemo na okrepčevalnico Belveder s čudovitim razgledom v dolino, za nas poskrbijo prijatelji društva MTB TCS. Nadaljujemo proti kaverni, kjer si popestrimo tek s čelno svetilko in previdno nadaljujemo svojo izkušnjo skozi 280 metrov dolgo kaverno iz I.svetovne vojne. Sledi vzpon po planinski poti po severni strani Svete gore do kipa Sv. Frančiška in nadaljevanje po grebenu do bazilike na Sveti gori. Po stopnicah  se spustimo do parkirišča čez cesto na prelepo gozdno pot do Preškega vrha. Tam zavijemo levo po makedamski poti, po kilometru zavijemo na prekrasno gozdno stezo v spust po pobočju Svete gore do izvira vode. Nadaljujemo po gozdni poti do oseka, ki se nenadoma spusti na desno (previdno, ker je del precej strm in v mokrem zelo drsi) pridemo do restavracije Primula, kjer pod obvoznico prispemo do teniških igrišč in do Solkanskega železniškega mosta, tu se spustimo desno pod kamniti obok. Pred štartno - ciljnim prostorom zavijemo na okrepčevalnico preden se vkrcamo na raft, s katerim prečkamo reko Sočo. Po kratkem vzponu prispemo na kolesarsko pot v smeri Kanala ob Soči po 2,5 km asfalta zavijemo levo na gozdno pot proti kavernam mogočnega Sabotina. Označena pot nas vodi v strm klanec mimo kavern proti vrhu Sabotina. Do planinske koče na Sabotinu, kjer je okrepčevalnica. Nadaljujemo po grebenu do vrha Sabotina 609 v.m. Ko se razgledamo na vse strani in z veseljem, da smo osvojili vse tri vrhove nadaljujemo v spust po grebenu do Sv. Valentina. Prečkamo kamnit napis TITO in nadaljujemo pot v dolino po ovinkasti kamniti stezi. Prečkamo obvoznico in že smo na Italjanski strani, do nove brvi čez reko Sočo (najdaljša viseča brv v Sloveniji). Prek brvi pa samo še finiš v cilj tekme, ki nam bo ostala za vedno v spominu. 

* Zahtevnejši odseki so: kratek spust pod Sveto goro, kamniti (Sabotin), spolzki (kaverna Sveta gora in Sabotin) 

Število okrepčevalnic: 4+ ciljna okrepčevalnica

 

 

 

Prijavnine

Prijava in plačilo do vključno

EARLY BIRD

od 1.1.2024
do 30.4.2024

LAST CHANCE

od 1.5.2024
 do 31.7.2024

REGULAR

od 1.8.2024
do 31.10.2024

START DAY

9.11.2024

GO3V – 28 km 40,00 € 45,00 € 50,00 €  60,00 €

Vračila prijavnine:

V primeru izrednih razmer (razglasitve epidemije COVID 19 ali podobno) in posledično odpovedi tekme s strani organizatorja:
*vrnemo celotno prijavnino (odštejemo le 5,00 € administrativnih stroškov)
*omogočimo prenos prijavnine na leto 2025

Odpovedi s strani tekmovalcev je možna le do 31.10.2024 in sicer pod zgoraj navedenimi pogoji. Po tem datumu prijavnine ne vračamo in prenašamo na leto 2025. Možen je le prenos prijavnine na tretjo osebo in sicer do vključno 4.11.2024.

Skupinske prijave so možne s plačilom 40€ na tekmovalko/ca, cena velja do 31.10.2024! Minimalno število prijavljene skupine je 5 tekačev na poljudni razdalji. Prenesi razpredelnico za vnos tekačev!

Štartnina vključuje:

 • štartni darilni paket s promocijsko majico GO4Trail,
 • okrepčevalnice z raznovrstno hrano in pijačo, 
 • tuši in garderobe v ciljnem prostoru,
 • topel obrok v cilju,
 • medalja za vse, ki prečkajo ciljno črto,
 • zdravniška prva pomoč na določenih točkah ob progi in ves čas v cilju,
 • potrdilo o pretečeni razdalji, ki ga je mogoče prenesti s spleta,
 • časovne meritve, vmesni časi in rezultati, spremljanje v živo v ciljnji areni in preko spleta.

Kategorije

 1. GO3V absolutno ženske / GO3V absolutno moški
 2. Po kategorijah:
Starost Leto rojstva
18 do 35 let 2006 - 1989
36 do 50 let 1988 - 1974
51 do 60 let 1973 - 1964
61 do 70 let 1963 - 1954
71 let in več 1953 in starejši

 

Obvezna oprema

GO3V 28km razdalja

 • Štartna številka vedno na vidnem mestu
 • Čelna svetilka za prehod skozi kaverno 
 • Posoda za vodo min 500ml (camel bag, soft flask) omogoča avtonomijo med 2 okrepčevalnicama
 • hrana geli ali ploščice
 • trail ustrezno obuvalo
 • astro folija
 • prva pomoč
 • vetrna jakna
 • eko lonček
 • Mobilni telefon (delujoč in utišan)

Priporočamo vam, da v dneh pred startom spremljate našo FB stran, kjer bomo glede na vreme objavljali priporočila o morebitno dodatni opremi.

Priporočljiva oprema

 • primerna oblačila (dolgi rokavi, dolge hlače, flis dolga jakna, kapa in rokavice)
 • pohodne palice 
 • pijača min. 500ml med okrepčevalnicami

Splošni pogoji tekmovanja

1. Zaradi izjemne zahtevnosti tekmovanja mlajši od 18 let ne morejo tekmovati na 28km razdalji.

2. Udeleženci so nezgodno zavarovani pri Zavarovalnici SAVA. 

3. Tekači morajo vso pot biti na uradni progi. Odgovornost vsakega tekača je, da pozna potek proge in je seznanjen z uradnimi označbami (zemljevidi so dosegljivi na spletni strani). Udeleženci, ki se oddaljijo od uradne proge ali jo namerno krajšajo bodo avtomatično diskvalificirani.

4. Na nekaterih delih trasa poteka po cestah na katerih morate upoštevati veljavne cestno prometne predpise in se obnašati kot predpisuje zakon za vse udeležence v prometu.

5. Samo tekačem s startno številko na vidnem mestu bo omogočen dostop do okrepčevalnice. Hrano in pijačo je treba pojesti in popiti na mestu okrepčevalnice.

6. Uporaba smučarskih palic je dovoljena vsem tekačem! (Rule 251 that replaces Rule 251 (Mountain Races) and Rule 252 (Trail Races) of the IAAF Competition Rules (NEW Rule approved by the IAAF Council in force from 1 January 2019))

7. Na določenih točkah bodo člani GRS in drugih medicinskih služb, ki bodo v stalnem kontaktu z vodstvom tekme. Vzdolž trase na najbolj izpostavljenih mestih bodo prostovoljci, ki bodo preverjali prisotnost udeležencev.

8. Udeleženci morajo upoštevati osnovna načela obnašanja v naravi, ne smejo puščati odpadkov! Odpadke lahko odložijo na mestih, predvidenih za to. Udeleženec, ki tega pravila ne bo upošteval in ga kontrola pri tem opazi, bo avtomatsko diskvalificiran. Vsi energijski geli, tablice, čokoladice morajo biti označene s startno številko tekmovalca.

9. Tekmovanje se izvede v vsakem vremenu. Izjema so samo situacije, ko je lahko ogrožena varnost udeležencev (izjemno neurje, naravna katastrofa…). V takem primeru o odpovedi odloča vrhovna sodniška komisija.

10. Udeleženec se zaveda in se strinja, da je tovrstna aktivnost organizirana in vodena s strani organizatorja in je opredeljena kot "ekstremen šport" in je kot taka podvržena nevarnostim in tveganjem, z vključujočimi poškodbami in lahko s smrtjo udeležencev.

11. Prostovoljna prijava na tekmo se razume kot strinjanje s pravili tekme in vseh sprememb, ki jih mora organizator sproti po potrebi izvesti.

12. Organizator si pridružuje pravico spremembe pravil v primeru višje sile (epidemije in podobno) in spremebo poteka trase zaradi ovir povzročenih s strani neurj in drugih naravnih katasrof. 

Kontakt

Ekipa GO4TRAIL

Kontakt: Darjo Trobec +38641502984
Več info na e-mail: info@go4trail.si

Seznam prijavljenih

Galerija fotografij

Ste že izbrali svojo razdaljo?

TRASE